Ślub i przyjęcie weselne to niezwykle ważne chwile w życiu każdej kobiety dlatego w przypadku takiego przyjęcia nie można sobie pozwolić na żadne niedociągnięcia. Chociaż chyba każdy z nas bywał na przyjęciach weselnych przez całe swoje życie i mogłoby się wydawać, że wiemy już o nich wszystko lepiej jest nie organizować przyjęć weselnych samemu i wynająć do tego Same Smaki Catering. Wybór firmy z dużym doświadczeniem i udokumentowanym portfolio upewni Was, że organizator jest godny zaufania.

Obecnie wesela organizuje się w wynajętych lokalach. Przed wejściem na salę weselną nowożeńcy są witani chlebem i solą. Następnie pan młody podnosi pannę młodą i przenosi ją przez próg. Po tradycyjnym powitaniu najczęściej podaje się szampana. Następnie rodzice państwa młodych rozsadzają gości przy stole. Zostawia się gościom dowolność w wyborze miejsc za stołami lub aby uniknąć zamieszania , przygotowuje się imienne wizytówki do każdego nakrycia. Około północy organizuje się oczepiny, liczne konkursy, zabawy z udziałem gości. Po oczepinach podawany jest tort. Krojenie tortu powinien rozpocząć pan młody i pierwszy kawałek podać swej żonie. Następnie ona powinna zrewanżować się mu tym samym. Przyjęte jest również aby pierwszy kawałek tortu młodzi ukroili wspólnie. Dopiero potem kroi się tort z przeznaczeniem dla gości.

 

PRZYKŁADOWE ZESTAWY WESELNE

W każdym zestawie podajemy różnorodne potrawy do wyboru, jednak co do ilości i rozmaitości dań oraz możliwości ich łączenia ze sobą, zapraszamy Państwa do bezpośredniego kontaktu z nami. Również propozycje płynące z Państwa strony, co do przygotowania przez nas innych potraw, będą u nas mile widziane i postaramy się im sprostać.

ZESTAW I

PRZYSTAWKA:

pasztet z dziczyzny z borówką i z chrzanem   

ZUPA:

rosół rumiany z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

kurczak a’la Panna
ziemniaki w koprze

SURÓWKI: 

Mamy Wojtka (kapusta włoska, pomidor,śmietana, czosnek, szczypior, cytryna)
Modra z rodzynkami (kapusta czerwona, jabłko, rodzynki, oliwki)   

DESER:

puchar czekoladowy
puchar owocowy

ZIMNY BUFET I:

szynka cesarska z kryzą, polędwica po cygańsku,
salami scheged, warkocz kabanosów „szwajcarskich”,sos tatarski,

 SAŁATKI:

z pomidorów i z ogóra na cebulce w pieprzach
jarzynowa tradycyjna
sałatka rozmaita na bazie kapusty pekińskiej :

  • kurczak grillowany, grzanka, boczek
  • pieczarka z grilla, bunc, melon
  • tuńczyk, papryka, oliwki

CIEPŁE DANIE:

wołowina po burgundzku

ZIMNY BUFET II:

szynka cesarska z kryzą, polędwica po cygańsku,
salami scheged, warkocz kabanosów „szwajcarskich”, sos tatarski,

SAŁATKI:

z pomidorów i z ogóra na cebulce w pieprzach
jarzynowa tradycyjna
sałatka rozmaita na bazie kapusty pekińskiej :

  • kurczak grillowany, grzanka, boczek
  • pieczarka z grilla, bunc, melon
  •   tuńczyk, papryka, oliwki

CIEPŁE DANIE:

barszcz czerwony z krokietem mięsnym lub
kapustą i z grzybami


ZESTAW II


PRZYSTAWKA: 

kura w winnej galarecie z sosem czosnkowym

ZUPA:

grzybowa na borowikach z łazankami

DANIE GŁÓWNE:

schab ze śliwkami w sosie
ziemniaki w koprze

SURÓWKI:

Mamy Wojtka (kapusta włoska, pomidor,śmietana, czosnek, szczypior, cytryna)
marchew z jabłkiem, cytryna

DESER:

puchar owocowy

ZIMNY BUFET :

 szynka cesarska z kryzą, polędwica po cygańsku,
 salami scheged, warkocz kabanosów „szwajcarskich”, sos tatarski,

SAŁATKI:

z pomidorów i z ogóra na cebulce w pieprzach
jarzynowa tradycyjna
sałatka rozmaita na bazie kapusty pekińskiej:

  • kurczak grillowany, grzanka, boczek
  • pieczarka z grilla, bunc, melon
  • tuńczyk, papryka, oliwki

jajka wiosenne

MARYNATY:

fasola kolorowa
cukinia
klops z kaparami
pióropusze warzywne z dwoma dipami

CIEPŁE DANIE:

kurczak a’la Panna,
boeuf Stroganow
wołowina po burgundzku

CIEPŁE DANIE:

barszcz czerwony z krokietem mięsnym lub z kapustą i z grzybami


ZESTAW III

 

PRZYSTAWKA:

galantyna na kwiatku   

ZUPA:

 rosół rumiany z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

schab z śliwą w sosie żurawinowym
ziemniaki w koprze

SURÓWKI:

Mamy Wojtka (kapusta włoska, pomidor, śmietana, czosnek, szczypior, cytryna)
Modra z rodzynkami (kapusta czerwona, jabłko, rodzynki, oliwki)   

DESER:          

puchar czekoladowy
puchar bakaliowy
puchar owocowy

ZIMNY BUFET I:

cukinia w pomidorowym   
cielęce listki w sosie tuńczyk   
fasola toskańska   
szynka parmeńska z melonem   
liguryjska sał z ośmiorniczek   
cukinia z pieczarkami   
pekorino marynowane   
klops z kaparami   
cannalloni z grzybami       
sał makaron z oliwkami i tuńczykiem   
sał cytrynowo-pomarańczowa   
melony z rzepą w chilli   
salami    sery   
grzanki z pastą sardelową       
pióropusze z sosami
Marynaty: marchew cukinia
mix warzyw


SURÓWKI:

CIEPŁE DANIE:

szynka w chrupiącej skórce  
fettucine z łososiem i kawiorem   
Losoś z muszlami w pieprzu   
scaloppine alla perugina   
kogut alla panna   
gamberoni w czosnkowej oliwie



Napoje:

           
woda mineralna (ng)
woda mineralna (gaz)
sok (pomarańczowy,grejpfrutowy)   
kawa
herbata   

 

Gwarantujemy Państwu pełną obsługę kelnerską, zastawę stołową, dekoracje stołów i wnętrz (gdy zaistnieje taka potrzeba) oraz transport.

Poza ofertą cateringową, proponujemy również takie usługi jak:

DEKORACJA KOŚCIOŁA ORAZ SALI,
WIDEOFILMOWANIE,
WYNAJEM LIMUZYN.

Napisz czego potrzebujesz - a my do Ciebie oddzwonimy!

Wyślij zapytanie dotyczące Cateringu


Imię i Nazwisko *
Firma
Nr telefonu *
Email *
Dodatkowe informacje w sprawie
organizacji wydarzenia
Ilość uczestników
Data wydarzenia
*pola wymagane
 
Temat wiadomości
Napisz nam czego oczekujesz?

 

Warto Wiedzieć

Restauracja Młynek zamiast Paco
piątek, 15, styczeń 2016

Otwieramy już 16. stycznia 2016. 

16-17 styczeń 2016, Każda Pizza 10 zł, zapraszamy

Nowa sala - już otwarta
sobota, 09, luty 2013

Zapraszamy do odwiedzin oraz rezerwacji.

Zdjęcia można zobaczyć w naszej galerii.

Walentynki 2013
sobota, 09, luty 2013

Walentynkowa Promocja.

Zapraszamy!

Pizza w ofercie Paco
czwartek, 12, lipiec 2012

Nowość w naszej ofercie. Zapraszamy na pyszną pizzę prosto z pieca.

Restauracja Paco

Klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie

Zaprasza­­my serdecznie do Restauracji „Paco” położonej w samym centrum Myślenic, (w rynku), która od 2001 r. oferuje swoim klientom szeroki wachlarz usług, stawiając przede wszystkim na wykwintną kuchnię, profesjonalną obsługę w scenerii stylowych i niepowtarzalnych wnętrz. W lecie zapraszamy również do ogródka, który mieści się na rynku Myślenickim.

Atmosfera naszego lokalu podoba się i młodszym i starszym.  Staramy  się,   by  każdy  znalazł  u nas  to, co lubi.

Przez kilkanaście lat istnienia Restauracja - "Paco" gościła w swoich progach kilkadziesiąt tysięcy gości z całego świata, którzy niejednokrotnie udowadniali, że jakość usług świadczonych przez nas jest na najwyższym poziomie. Chętnie powracają do nas, organizując kolejne niezapomniane przyjęcia i uroczystości.

Serdecznie zapraszamy!

Catering Paco

Zaufali nam min.

  • image005.png
  • kpmg_.png
  • logo-CMUJ.png
  • tvn_logo_126803.png

Opinie klientów

w tym momencie na stół restauracji Paco, w której rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem "wjechał" zaproponowany przez właścicieli restauracji półmisek z tatarem z łososia, który nasz gość ocenił jako bardzo dobry, po czym polecił na listę myślenickich restauracji godnych polecenia dopisać także tę restaurację..
Robert Makłowicz

 

KONTAKT

ulica Rynek 30

32-400 Myślenice

Telefon (kom): 509­ 675­ 34­

Telefon : 12­ 272­ 01­ 87

Email : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek :
10.00 - 22.00
Wtorek :
10.00 - 22.00
Środa:
10.00 - 22.00
Czwartek:
10.00 - 22.00
Piątek:
10.00 - 22.00
Sobota:
10.00 - 22.00
Niedziela:
13.00 - 22.00
 
Catering
Restauracja
Jedzenie na wynos

Restauracja Myślenice, Restauracja Paco, Paco Myślenice, catering Myślenice, catering Kraków, organizacja przyjęć małopolska, obiady z dowozem Myślenice, organizacja bankietów, catering dla firm Kraków