Bankiet to uroczysty i wystawny obiad lub kolacja dla większej liczby osób, wydany dla uczczenia jakiejś osoby albo wydarzenia. Na takie przyjęcie przybywają wyłącznie osoby zaproszone.

Choć bankiet to przyjęcie o charakterze oficjalnym, może mieć różny przebieg w zależności od typu:

Bankiet angielski: to przyjęcie raczej skromne i mało uroczyste. Goście obsługują się sami, korzystając ze stołów bufetowych. Przyjęcie organizowane jest zwykle w godzinach wieczornych z okazji pożegnania lub przywitania ważnych gości, podczas konferencji czy zjazdów. Taka forma pozostawia gościom swobodę przemieszczania się, jednak nie jest dla nich tak komfortowa jak bankiet zasiadany.


Bankiet amerykański: to forma pośrednia pomiędzy bankietem angielskim a zasiadanym. Lokal podzielony jest wówczas na kilka części – największą z nich przeznacza się, żeby zapewnić gościom swobodę przemieszczania się i spotykania, tylko niewielka cześć sali zajęta jest przez stoły.


Bankiet zasiadany:  to najekskluzywniejsza forma bankietu. Tego typu wydarzenia towarzyszą szczególnym uroczystościom, takim jak wesela, bankiety służbowe, konferencje, czy bankiety gwiazdorskie, więc zapewniać mają szczególny komfort i szczególne dekorum. Dla takich wydarzeń rezerwuje się na ogół najbogatsze i najbardziej wyszukane menu, szczególną uwagę poświęca się również sporządzeniu planu rozsadzenia gości oraz samemu planowi bankietu.

 

Przykładowe menu:

Przekąski zimne

  • Wędliny włoskie, sery w towarzystwie ruccoli, oliwek
  • Melon rolowany w szynkę parmeńską w towarzystwie bucoli i octu balsamicznego
  • Szaszłyczki z mini mozzarelli pomidorków koktajlowych
  • Roladki z ogórka zielonego faszerowanego serkiem czosnkowo-ziołowym
  • Roladki z wędzonego łososia szpikowane musem z serka mascarpone
  • Świeże figi z szynką parmeńską, ruccolą i dresingiem z peperoncino
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka, mixem sałat, pomidorkami truskawkowymi, płatkami parmezanu z dresingiem ziołowo-czosnkowym
  • Sałatka z marynowaną gruszką, mixem sałat, serem pleśniowym, orzechami włoskimi i octem balsamicznym
  • >Sałatka z owoców morza aromatyzowana rozmarynem, świeżym czosnkiem, oliwą z oliwek i peperoncino w towarzystwie cytryny<
  • Sałatka z rucoli, mix sałat, chipsami z boczku, suszonymi pomidorami z grilli dresingiem ziołowym

Przekąski ciepłe

  • Paluszki drobiowe w kukurydzianej panierce z dipami
  • Pieczarki faszerowane cielęciną w orzechowej panierce
  • Mini roladki wieprzowe z kaparami i serem pleśniowym w otulinie wędzonki
  • Roladki z łososia faszerowane szparagami zapiekane pod beszamelem
  • Fileciki z kurczaka faszerowane suszonym pomidorem i serem pleśniowym
  • Smażone krewetki królewskie na ostro aromatyzowane czosnkiem i peperoncino
  • Frytowane owoce morza z dresingiem ziołowym i cytryną

Zupy

  • Toskańska z pomidorów pellatti z grzankami i świeżymi płatkami parmezanu
  • Cebulowa na winie z grzankami serowymi
  • Węgierska gulaszowa z zacierkami
  • Krem z brokułów ze świeża miętą i palonymi płatkami migdałów
  • Toskańska zupa cebulowa
  • Zupa z dyni, pomarańczy i tymianku z grzankami
  • Minestrone
  • Kalabryjska zupa grzybowa
  • Krem z marchwiowo-pomarańczowy z kolendrą
  • Gazpacho
  • Cytrynowe consomme z kurczaka ze świeża miętą
  • Rosół z kury warzywnym makaronem i mini pulpecikami

II danie rybne

  • Grillowany filet z łososia norweskiego podany na sosie porowym
  • Filet z pstrąga panierowany w koperkowym cieście
  • Roladki z tilapii faszerowane liśćmi szpinaku smażonego z czosnkiem
  • Dorsz z grilla z sosem aioli z bazylią
  • Filet z soli w skorupce z fety aromatyzowany bazylią
  • Dorsz w cieście z konfiturą z chili

II danie mięsne

  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w młotkowanym pieprzu faszerowana suszona śliwką podana na sosie z prawdziwków
  • Kieszonki schabowe z wędzonym boczkiem, ogórkiem i cebulą na sosie z zielonego pieprzu
  • Filet z kurczaka z nutką sera koziego, świeżego szczypiorku, suszonego pomidora w panierce z parmezanu
  • Kotleciki cielęce duszone w białym winie
  • Roladki z indyka szpikowane suszoną śliwką i morelą w sosie słodko kwaśny
  • Filet z kurczaka faszerowany wędzonym łososiem aromatyzowany pesto bazyliowym
  • Roladka z łososia faszerowana kaparami rolowana boczkiem wędzonym
  • Kurczak szpikowany serem risotta, ruccolą i pieczoną papryką
  • Eskalopki z indyka z mozzarellą, bakłażanem i pomidorami
  • Skrzydełka z kurczaka marynowane w rozmarynie, oliwie i soku z cytryny

Desery

  • Tiramisu
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Pudding waniliowo-czekoladowy z bitą śmietaną
  • Gruszka faszerowana serkiem mascarpone ze świeżą miętą
  • Świeże truskawki z musem waniliowo-śmietanowym
  • Banany kąpane w gorącej czekoladzie
  • Cocktail ze świeżych owoców z musem truskawkowy

 Dodatkowo pomagamy zorganizować:

kwiaty - dodatkowy wystrój sali - hale namiotowe - oprawę muzyczną - nagłośnienie - oświetlenie - stoły - krzesła - multimedia: monitory LCD, rzutniki, systemy do głosowania - hostessy - pokazy laserowe - pokazy sztucznych ogni - konferansjerów - fotografów - filmowców - ochronę - generatory prądu - przenośne toalety

Napisz czego potrzebujesz - a my do Ciebie oddzwonimy!

Wyślij zapytanie dotyczące Cateringu


Imię i Nazwisko *
Firma
Nr telefonu *
Email *
Dodatkowe informacje w sprawie
organizacji wydarzenia
Ilość uczestników
Data wydarzenia
*pola wymagane
 
Temat wiadomości
Napisz nam czego oczekujesz?

 

Warto Wiedzieć

Restauracja Młynek zamiast Paco
piątek, 15, styczeń 2016

Otwieramy już 16. stycznia 2016. 

16-17 styczeń 2016, Każda Pizza 10 zł, zapraszamy

Nowa sala - już otwarta
sobota, 09, luty 2013

Zapraszamy do odwiedzin oraz rezerwacji.

Zdjęcia można zobaczyć w naszej galerii.

Walentynki 2013
sobota, 09, luty 2013

Walentynkowa Promocja.

Zapraszamy!

Pizza w ofercie Paco
czwartek, 12, lipiec 2012

Nowość w naszej ofercie. Zapraszamy na pyszną pizzę prosto z pieca.

Restauracja Paco

Klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie

Zaprasza­­my serdecznie do Restauracji „Paco” położonej w samym centrum Myślenic, (w rynku), która od 2001 r. oferuje swoim klientom szeroki wachlarz usług, stawiając przede wszystkim na wykwintną kuchnię, profesjonalną obsługę w scenerii stylowych i niepowtarzalnych wnętrz. W lecie zapraszamy również do ogródka, który mieści się na rynku Myślenickim.

Atmosfera naszego lokalu podoba się i młodszym i starszym.  Staramy  się,   by  każdy  znalazł  u nas  to, co lubi.

Przez kilkanaście lat istnienia Restauracja - "Paco" gościła w swoich progach kilkadziesiąt tysięcy gości z całego świata, którzy niejednokrotnie udowadniali, że jakość usług świadczonych przez nas jest na najwyższym poziomie. Chętnie powracają do nas, organizując kolejne niezapomniane przyjęcia i uroczystości.

Serdecznie zapraszamy!

Catering Paco

Zaufali nam min.

  • image005.png
  • kpmg_.png
  • logo-CMUJ.png
  • tvn_logo_126803.png

Opinie klientów

w tym momencie na stół restauracji Paco, w której rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem "wjechał" zaproponowany przez właścicieli restauracji półmisek z tatarem z łososia, który nasz gość ocenił jako bardzo dobry, po czym polecił na listę myślenickich restauracji godnych polecenia dopisać także tę restaurację..
Robert Makłowicz

 

KONTAKT

ulica Rynek 30

32-400 Myślenice

Telefon (kom): 509­ 675­ 34­

Telefon : 12­ 272­ 01­ 87

Email : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek :
10.00 - 22.00
Wtorek :
10.00 - 22.00
Środa:
10.00 - 22.00
Czwartek:
10.00 - 22.00
Piątek:
10.00 - 22.00
Sobota:
10.00 - 22.00
Niedziela:
13.00 - 22.00
 
Catering
Restauracja
Jedzenie na wynos

Restauracja Myślenice, Restauracja Paco, Paco Myślenice, catering Myślenice, catering Kraków, organizacja przyjęć małopolska, obiady z dowozem Myślenice, organizacja bankietów, catering dla firm Kraków